ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK1.AZ ELADÓ


Balda Gabriella egyéni vállalkozó
Székhely, telephely, levelezési cím: 2600 Vác Dr. Csányi László krt.24. 4/37
Telefon: +36702606099
E-mail: email@baldagabi.hu
Adószám: 54877113-1-33
Nyilvántartási szám: 52199747
Nyilvántartásba vevő hatóság: Belügyminisztérium Nyilvántartások Vezetéséért Felelős Helyettes Államtitkár Okmányfelügyeleti Főosztály
Bankszámlaszám: 10700220-55815378-51100005 Cib Bank
Békéltető testület: Pest Megyei Békéltető Testület
1119 Budapest, Etele út 59-61. II. emelet 2
Levelezési cím: 1364 Budapest, Pf.: 81
E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu
Telefon: 06-1-269-0703
Fax: 06-1-269-0703
https://www.panaszrendezes.hu/homepage/index.php
https://www.pestmegyeibekelteto.hu


A baldagabi.hu weboldalon kézzel készített műgyanta ékszerek vásárlására van lehetőség, mely Vásárló által megküldött  hajból készül, nemesacél, sárgaréz vagy vörösréz kiegészítőkkel.


2.A HONLAPON TÖRTÉNŐ VÁSÁRLÁS


2.1. Regisztráció


A Honlap tartalmának minden része elérhető minden Vásárló számára.
Rendelés küldése a Főoldalon található MEGRENDELEM menüpontban található Megrendelőlap kitöltésével lehetséges. A rendelési felületen minden mező kitöltése kötelező.


2.2. Megrendelés


A megrendelések feldolgozása és postázása hétköznapokon délután történik, hétvégén az ügyfélszolgálat szünetel.
A megrendelés hétköznaponként történhet.
Vásárló a Honlapon megrendelhető, kategóriákba rendezett termékek között a Honlap felső menüjében található termékkategóriák között böngészhet, és választhatja ki a megrendelni kívánt terméket.
A termékek jellemzői a termékek képe alatt található.
A termékek változatlan formában rendelhetőek, egyéb díszítés választása nem opció. Amelyik ékszernél lehetséges a díszítmény színének választása, az adott termék alatt olvasható.
A termékek elnevezéssel vannak ellátva, a megrendelőlap kitöltésénél az elnevezést és rendelni kívánt darabszámot szükséges megadni, illetve ha van lehetőség szín választására adott ékszernél, akkor a rendelni kívánt színt is jelezni kell.
A megrendelő dokumentum kitöltésénél meg a jelölőnégyzetek kipipálásával el kell fogadnia az Adatkezelési Nyilatkozatot, az ÁSZF-et, nyilatkoznia kell eladó felé a Vásárló különleges adatainak kezeléséről.
A rendelés során a továbbiakban meg kell adni a megrendelő nevét, címét, telefonszámát, e-mail címét.
A megadott adatokról és a megrendelni kívánt termékekről egy automatikus e-mailben visszaigazolást kap a Megrendelő.
Ha bármilyen adat esetleg tévesen lett megadva, az email@baldagabi.hu email címen lehetséges az adatok helyesbítését kérni, 1 napon belül.

A rendelést követően Vásárló  az ékszerekhez felhasználandó alapanyagokat  5 munkanapon belül elküldi Eladó részére, melynek Eladóhoz való megérkezése számít teljesítésnek, az alapanyagok megérkezése után fizetési kötelezettsége keletkezik, melyet előreutalás formájában a 10700220-55815378-51100005 számlaszámra tehet meg, a teljes összeg megfizetésével. Erre vásárlónak az alapanyagok megérkezését igazoló email után 3 munkanap áll rendelkezésére. Vásárló tudomásul veszi, hogy a megérkezett alapanyag preparálása beérkezés után azonnal megkezdődik, így ha Vásárló a rendeléstől eláll az alapanyagok megérkezésének visszaigazolása utáni 1. és 2. napon, a megrendelt ékszerek árának 50%-a akkor is megfizetendő Eladó részére. Ha a 3.-14. napig történik az elállás, akkor a megrendelt ékszerek 80%-a fizetendő Eladó részére. 14. nap után nem lehetséges az elállás, a rendelés teljes összege megfizetendő Eladó részére. Az alapanyagok megérkezéséről Vásárló e-mailben értesül igazolhatóan.
Megrendelőlap kitöltése és a megérkezett visszaigazoló email után Vásárlónak 5 munkanap áll rendelkezésére, hogy a felhasználandó alapanyagokat elküldje, ellenkező esetben megrendelése törlésre kerül.
Eladó nem vállal felelősséget a küldött e-mailek megérkezéséért, ha a Vásárló e-mail fiókja megtelt és emiatt nem érkezik érdemi válasz a megrendelésre.
Mindhárom feltétel teljesülése után kerül Vásárló várólistára, az elkészülés várható idejéről újabb e-mailben értesül.
Vásárló tudomásul veszi, hogy a megérkezett alapanyag preparálása beérkezés után azonnal megkezdődik, Eladó saját módszerén alapul, ezért annak kizárólagos felhasználója Balda Gabriella. Ennek következtében kizárólagos joga van azok felhasználására, az előkészített alapanyagokat senkinek nem adja át. Az alapanyagok, ha készítés után rendelkezésre áll még belőle, a Jótállási idő végéig Eladónál marad megőrzésre. Ezután megsemmisítésre kerül.


2.3. Termékek ára


Az árak a rendelés időpontjában érvényes listaárak, amelyeket a weboldalon a termékek alatt találnak. A megadott árak nem tartalmaznak ÁFA-t, a vállalkozás alanyi adómentes. Az árak tartalmazzák a szállítási költséget. Az árak a csomagolást is tartalmazzák, ékszerenként vagy szettenként egy díszdobozt.
Az Eladó nem vállal felelősséget a gondossága ellenére és/vagy a rendszer hibájából eredően a Honlapon hibásan feltüntetett árért, illetve a nyilvánvalóan téves, a termék közismert nagyságrendű árától jelentősen eltérő árra. Ilyen esetekben az Eladó nem köteles a terméket a Honlapon hibásan feltüntetett áron értékesíteni Vásárlói részére. Hibás ár feltüntetése esetén, azonnal e-mailben tájékoztatja a Vásárlót arról, hogy a termék mellett feltüntetett ár hibás és felajánlásra kerül a termék valós áron történő megvásárlásának lehetősége. Ilyen esetben a Vásárló eldöntheti, hogy megrendeli valós áron a terméket vagy minden hátrányos jogkövetkezmény nélkül lemondja a megrendelést.


2.4. Adatbeviteli hibák javítása


Vásárlónak a megrendelés Eladó részére való elküldése után, az automatikus e-mailben megküldött adatait, ha esetleg hibásan lettek adatok megadva, lehetősége van javítást kérni azokban 1 napon belül az email@baldagabi.hu e-mail címen.


2.5. Ajánlati kötöttség, visszaigazolás


A Vásárló által elküldött megrendelés megérkezését az Eladó késedelem nélkül, automatikus visszaigazoló e-mail útján visszaigazolja a Vásárló részére, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza a Vásárló által a megrendelés során megadott adatokat (számlázási és szállítási információk), a rendelés dátumát a megrendelt termékek felsorolását, mennyiségét, az ÁSZF és az Adatkezelési Nyilatkozat elfogadását, a Különleges Adat Kezelése Nyilatkozat tartalmát.
Vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül, de legkésőbb 48 órán belül nem kapja meg Eladótól az elküldött rendelésére vonatkozó rendelés teljesíthetőségére vonatkozó e-mailt, mely tartalmazza a fizetendő végösszeget is.
E visszaigazoló e-mail Eladó részéről a Vásárló által tett ajánlat elfogadásának minősül, az alapanyagok beérkezése után- mivel azok feldolgozása azonnal elkezdődik - Eladó ismételt e-mailben tájékoztatja Vásárlót a megérkezésről, mellyel érvényes szerződés jön létre Eladó és Vásárló között. Vásárló ezután vállalja, hogy 3 napon belül elutalja a 10700220-55815378-51100005 Cib Banknál vezetett számlaszámra a fizetendő végösszeget. Vásárló tudomásul veszi, hogy az alapanyagok megérkezése után, azok feldolgozásával a szerződés létrejön Eladóval, Vásárlónak fizetési kötelezettsége keletkezik Eladó felé. Ha mégis eláll a vásárlástól, azt Eladó felé jeleznie kell e-mailben, az email@baldagabi.hu e-mail címen. Elállás esetén, az 1. és 2. napon a rendelés összegének 50%-a fizetendő Eladó részére, ha az elállás a 3.-14. nap között történik, a rendelés összegének 80%-a fizetendő Eladó részére, 14. nap után elállás nem lehetséges, a rendelés teljes összege megfizetendő Eladó részére.


A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.


2.6. Fizetés


Előre utalással: Vásárló a megrendelt termékek árát azok kiszállítását, illetve átvételét megelőzően fizeti meg az Eladó részére az 1. pontban megjelölt bankszámlára átutalással. A Vásárlónak mindenképp meg kell várnia a megrendelést követően, amíg az Eladó visszaigazolja hogy a felhasználandó alapanyagok megérkeztek Eladóhoz, a végösszeg utalására ekkor kell sor kerüljön, 3 munkanapon belül.


2.7. Számla


Eladó a megrendelt termékek kiszállításakor a Vásárló részére, a kifizetés igazolásáról számlát küld, melyet az elkészült ékszerrel/emléktárggyal együtt juttat el Vásárlónak.


2.8. Szállítás


A Honlapon leadott rendelések kiszállítását a Fáma Futár futárszolgálat végzi. Megrendelést csak magyarországi címről fogadok el. Szállítási idő: 3-4 munkanap, amennyiben a megrendelt áru elkészült.
A futárszolgálat hétfőtől-péntekig, 08:00-17:00 óra között kézbesíti a megrendeléseket. Amennyiben Vásárló ebben időszakban nem tartózkodik a megadott címen, szállítási címként célszerű olyan szállítási címet megadni, ahol a szállítási időszakban a Vásárló biztosan át tudja venni a megrendelt terméket.
Amennyiben a Vásárló a futárszolgálat által megjelölt időpontban nem tartózkodik a megadott szállítási címen és a csomag átvétele meghiúsul, a futár értesítést hagy a szállítási címen. Az értesítőn található szám segítségével a Vásárlónak lehetősége van a futárszolgálatnál új szállítási cím és időpont megadására illetve egyeztetésére. A futárszolgálat további 1 alkalommal kísérli meg a megrendelt termékek kiszállítását.
Ha Vásárló sérülést tapasztal a terméken vagy a csomagoláson, az átvétel során, akkor a futártól ne vegye át a terméket és küldje vissza. Az átvételt követően észlelt sérülésért, pl. törés Eladó felelősséget nem vállal!
Ha az Eladó a megrendelést a fentiek szerinti vagy a kapcsolatfelvétel során megbeszélt határidőn belül nem tudja teljesíteni, e-mailen, vagy telefonon egyezteti a Vásárlóval a szállítási határidőt.

Eladó - a Felek eltérő megállapodásának hiányában - a szerződés megkötését követően legkésőbb 12 héten belül köteles a fogyasztó rendelkezésére bocsátani (kiszállítani) a terméket.
Az Eladó késedelme esetén a fogyasztónak minősülő Vásárló jogosult póthatáridőt tűzni. Ha az Eladó a póthatáridőn belül nem teljesít, a fogyasztó jogosult a szerződéstől elállni.
A fogyasztó póthatáridő tűzése nélkül akkor jogosult a szerződéstől elállni akkor, ha az Eladó a szerződés teljesítését megtagadta; vagy a szerződést a felek megállapodása szerint vagy a szolgáltatás felismerhető rendeltetésénél fogva a meghatározott teljesítési időben - és nem máskor - kellett volna teljesíteni.


3.Elállási jog


45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól§(1) Az üzlethelyiségen kívül kötött és a távollévők között kötött szerződés esetén a fogyasztót a (2) bekezdésben meghatározott határidőn belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg. Olyan üzlethelyiségen kívül kötött és távollévők között kötött szerződés esetén, amely szolgáltatás nyújtására irányul, ha a 13. § vagy a 19. § szerinti nyilatkozat megtételét követően a teljesítés megkezdődik, a fogyasztót a (2) bekezdésben meghatározott határidőn belül indokolás nélküli felmondási jog illeti meg.

§(1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát 

a) a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;

b)olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, a 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;

c)olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;

d)romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;

e)olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

f)olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;

g)olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;

h)olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;

i)lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;

j)hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;

k)nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;

l)lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki;

m)a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti a 20. § szerinti jogát.(2) Az (1) bekezdés h) pontjában meghatározott esetben a 20. § szerinti jog a fogyasztó által kifejezetten kért szolgáltatásokon és a karbantartás vagy a javítás elvégzéséhez felhasznált csere alkatrészeken felül kínált szolgáltatásokra vagy termékekre kiterjed.


Megrendelő a Megrendelőlap kitöltése, az alapanyagok Eladóhoz való eljuttatása után, amikor az előkészítési folyamat azonnal elkezdődik, elállási jogát olyan módon gyakorolhatja, hogy ha a rendelés visszamondása az ezt követő 2 napon belül történik, a megfizetendő vételár 50 %-a, ha a 3. és 14. között történik, a vételár 80% -a kötelezően megfizetendő Eladó részére.

15. naptól az elállás joga nem illeti meg a Vásárlót, elállás esetén a megrendelt termékek teljes vételárát köteles Eladó felé megfizetni. A megrendeléstől való elállást az email@baldagabi.hu email címen lehet jelezni.


4.Szavatosság


4.1. Kellékszavatosság


Vásárló az Eladó hibás teljesítése esetén az Eladóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet. Fogyasztói szerződés esetén Vásárló az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait Vásárló érvényesíteni már nem tudja.
Vásárló - választása szerint - kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy az Eladó számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna.
Vásárló köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni az Eladóval.
Vásárló közvetlenül az Eladóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.
A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Vásárló igazolja, hogy a terméket az Eladótól vásárolta (számla vagy a számla másolatának bemutatásával). Ilyen esetben az Eladó csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a Vásárló részére történő átadást követően keletkezett. Amennyiben az Eladó bizonyítani tudja, hogy a hiba oka a Vásárlónak felróható okból keletkezett, nem köteles Vásárló által támasztott szavatossági igénynek helyt adni. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Vásárló köteles bizonyítani, hogy a Vásárló által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.
Ha Vásárló a szavatossági igényét a terméktől - a megjelölt hiba szempontjából - elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a termék egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.
Kellékszavatossági igény jelzése a email@baldagabi.hu e-mail címen jelezhető, ezután Eladó a Vásárló felé megküldi a jegyzőkönyvet, melynek kitöltése után Vevő felé érdemben válaszol, 5 napon belül.


4.2. Termékszavatosság


A termék (ingó dolog) hibája esetén a fogyasztónak minősülő Vásárló - választása szerint - a 4.1. pontban meghatározott jogot vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.
Vásárlót azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét Vásárló a gyártóval szemben érvényesítheti.
Termékszavatossági igényként Vásárló kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Vásárlónak kell bizonyítania.
Egy termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
Termékszavatossági igényét Vásárló a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti. A Vásárló a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős.
Vásárló termékszavatossági igényét az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja.
A gyártó, forgalmazó kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak, forgalmazónak a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.


4.3. Jótállás


Termékeim divat kiegészítőknek minősülnek, a jótállás ennek a szabályai alapján érvényesíthetőek.


4.4. Szavatossági, jótállási igények érvényesítése


A Vásárló a szavatossági, jótállási igényeit az 1. pontban meghatározott elérhetőségeken keresztül jelentheti be az Eladó felé.


5.JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK


Vásárló a termékkel vagy az Eladó tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az 1. pontban megjelölt elérhetőségeken keresztül terjesztheti elő.
Eladó a hozzá írásban érkezett panaszt 5 napon belül érdemben megválaszolja.


6.FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK


Vásárló a Honlapot kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Eladó nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan okozott, továbbá az emberi életet, testi épséget vagy egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.
Eladó kizár minden felelősséget a Honlap használói által tanúsított magatartásért. Vásárló köteles gondoskodni arról, hogy a Honlap használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat se közvetlenül, se közvetett módon ne sértse. Vásárló teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, Eladó ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett.
A Vásárlók által a Honlap használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat az Eladó jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében az Eladó jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.
Az Internet jellege miatt Vásárló elfogadja, hogy a Honlap használata során a vonatkozó nemzeti jogszabályok rendelkezéseit is figyelembe köteles eljárni. Amennyiben a Honlap használatával összefüggő bármely tevékenység a Vásárló államának joga szerint nem megengedett, a használatért kizárólag Vásárlót terheli a felelősség.
Amennyiben a Vásárló a Honlapon kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni az Eladónak. Ha az Eladó jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.
Azzal, hogy megnyitja, belép a baldagabi.hu valamelyik oldalára elfogadja az alábbi feltételeket.
Balda Gabriella, mint a honlap tulajdonosa, mindent megtesz, hogy a weboldalon található összes adat, információ naprakész legyen, azonban elhárít minden felelősséget az elírási hibákért, és fenntartja a jogot, hogy visszautasítsa az olyan megrendelést, amely bármely okból téves adatokat tartalmaz, akár a visszaigazolást követően is.
Az baldagabi.hu weboldalon található összes tartalom Balda Gabriella fizikai és szellemi tulajdona. A tulajdonos fenntart minden, a lap bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával és terjesztésével kapcsolatos jogot. A laphoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik.
Balda Gabriella előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, ékszerek fazonja, kialakítása, jellegzetes díszítménye stb.) másolása, feldolgozása, átdolgozása és értékesítése. A honlap látogatója a lap tartalmának egyes részeit kizárólag saját felhasználás céljából mentheti vagy kinyomtathatja, de ebben az esetben sem jogosult a lap így többszörözött részének további felhasználására, terjesztésére, továbbküldésére.
A jelen ÁSZF-ben kifejezetten meghatározott jogokon túlmenően a Honlap használata, illetve az ÁSZF egyetlen rendelkezése sem biztosít jogot Vásárlónak a Honlapon szereplő bármely tartalomnak a használatára, hasznosítására. A Honlap rendeltetésszerű használatával járó megjelenítésen, az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen és a magáncélú másolatkészítésen túl e szellemi alkotások az Eladó előzetes írásbeli engedélye nélkül semmilyen egyéb formában nem használhatók fel vagy hasznosíthatóak, továbbá semmilyen formában nem kerülhetnek továbbküldésre.
A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. Balda Gabriella, mint jogtulajdonos követelheti a jogsértés megszüntetését és kárának megtérítését.
Balda Gabriella számos terméke az SZTNH által nyilvántartott darab, szerzői és egyéb jogvédelmet élvez, a szerző a minták használatára kizárólagos joggal rendelkezik.


7.AZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK EGYOLDALÚ MÓDOSÍTÁSA


Eladó jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket a Vásárlók Honlap felületén történő előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a Honlap első használata alkalmával válnak hatályossá Vásárlóval szemben, azokat a módosítást követően leadott megrendelésekre kell alkalmazni.


Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2020.04.01